CupGrade

De nieuwe standaard in phalaenopis

CupGrade is de nieuwe standaard in de productie van phalaenopsis wereldwijd. Weefselkweekplanten worden wereldwijd geleverd in kleine ronde plastic bekers. Van nu af aan zal Anthura weefselkweek planten leveren in CupGrade: ze worden uit de cups gehaald, gereinigd van medium, gesorteerd en verpakt onder steriele omstandigheden. Een CupGrade container bevat veel meer planten. CupGrade heeft alleen maar voordelen en is op meerdere vlakken zowel duurzamer. Hieronder zetten we de voordelen voor u op een rijtje:

  • Als planten worden gesorteerd en gereinigd van medium (agar), kunt u direct na ontvangst starten met het planten. Hierdoor is er een verlaging van de arbeidskosten van maximaal 50%;
  • Een CupGrade container bevat veel meer planten. De bezettingsgraad tijdens transport zal tenminste worden verdubbeld;
  • Planten kunnen worden opgeslagen gedurende minimaal twee weken in een geconditioneerde opslag;
  • Geen medium, hetgeen schonere en hygiënische omstandigheden betekent;
  • Minder verpakkingsmateriaal.

15 planten

60 - 90 planten

Opslag CupGrade planten kunnen worden bewaard gedurende ten minste twee weken in een geconditioneerde opslag vanwege hun steriele verwerking. Dit biedt maximale flexibiliteit in uw planning van de arbeid en ruimte. Hierbij zijn de optimale omstandigheden een temperatuur tussen de 19-20°C, een relatieve luchtvochtigheid van 60-70% en een ruimte die donker is.

Planning Na een intensieve testperiode zal Anthura de eerste CupGrade in het eerste kwartaal van 2020 leveren. Gedurende het jaar zal CupGrade beschikbaar zijn voor alle klanten (indien er geen beperkingen zijn op het land van oorsprong). Duurzaamheid Door de hogere aantallen planten per bakje kunnen er veel meer planten in een vrachtwagen. Deze heeft dus een hogere beladingsgraad, waardoor de CO₂ emissie per plant lager wordt. Bij lagere transportvolumes, wordt er ook minder kunststof gebruikt in het productieproces en de kunststof is tevens schoon en recyclebaar. CupGrade is een duurzamere oplossing.

Mocht u nog vragen hebben, dan is uw account manager meer dan bereid om ze te beantwoorden.

> Minder arbeidskosten

> Minder transportvolume

> Minder verpakking