AnthuraNXT

Een blik op de toekomst door duidelijke focus en overzicht

Op vrijdag 24 mei waren onze klanten en handelspartners te gast bij AnthuraNXT. NXT staat voor vooruitkijken en vooruitgang, de volgende stap. Na een rondleiding door ons nieuwe Research Center volgde een interactieve middag begeleid door Linda Kester.


De genodigden kregen een unieke én eenmalige rondleiding in het splinternieuwe research center. In dit research center vindt een combinatie van onderzoek en veredeling plaats en is een nieuw plant pathogeen lab gerealiseerd. Hiermee geven wij invulling aan de behoefte om een volgende stap te maken op onder andere moleculair gebied en resistentieveredeling. Een uitgebreid artikel over het nieuwe research center vindt u ook in deze editie van de Anthurinfo.


Na deze rondleiding begon het plenaire gedeelte waarin de gespreksonderwerpen van vorig jaar, duurzaamheid en afzet, aan bod kwamen. Linda Kester, wetenschappelijk expert in strategisch portfolio management en partner bij JigsEye, richtte zich op het creëren van overzicht en focus. Dat is nodig om te beslissen wat je wel en niet doet, welke keuzes je maakt. Hiervoor is data nodig. Vijf panelleden vertelden hoe zij focussen, data verzamelen en keuzes maken. Er waren diverse stellingen waarop iedereen zijn/haar mening kon geven door middel van een app. Dit leidde tot een interactieve middag met interessante discussies.


Natuurlijk was er ook de mogelijkheid om een bezoek aan de showkas te brengen, waarin rassen als Anthura Volterra, Anthura Warsaw, Anthura Durban, Joli Pulse, Oregon en Spirit gepresenteerd werden.


Klik hier voor een presentatie van Linda Kester.

Terugblik AnthuraNXT