Anthura Oxford

Nieuwkomer in het hogere segment


Deze nieuwe variëteit kreeg in onze showkas in Bleiswijk al gauw de bijnamen “Cambridge improved” en “Cambridge XL”. Een hele eer, aangezien het ras Cambridge inmiddels legendarisch is in het hogere segment wit door haar mooie ranken van gesloten witte bloemen. De plantopbouw van Anthura Oxford is meer opgaand, het 2-takpercentage is hoger, de bloem dikker en 0,5 cm groter dan die van Cambridge. De planthoogte is ook iets toegenomen en bedraagt 70 cm. De witte bloemen van circa 11-12 cm diameter zijn net zoals bij Cambridge prachtig gerangschikt op de bloemtakken en hierdoor zeer geschikt voor het maken van cascades. Voldoende warme opkweek is een vereiste voor dit ras, maar betaalt zich uit in zichtbare goede kwaliteit.


Een vaak onderbelicht punt is de houdbaarheid van phalaenopsis. Deze is bij Oxford absoluut onovertroffen met gemiddeld 20 weken (18x getest), hetgeen een zeer belangrijk verkoopargument is. Ondanks de toegenomen prijsdruk in de Europese markt, heeft de consument nog steeds geld over voor een kwalitatief mooi product, maar wil daar wel lang van genieten. Ook biedt dit (nieuwe) kansen op de zakelijke markt, want welk ander bloeiend product heeft zo’n houdbaarheid gecombineerd met een exclusieve uitstraling?


Met bovengenoemde eigenschappen zal Oxford ongetwijfeld haar eigen plek gaan innemen in het topsegment grootbloemig wit. Oudgedienden als Cambridge en Tainan kunnen het dan wat rustiger aan gaan doen.


Mocht u Oxford nog niet hebben ontvangen op de kwekerij, vraag dan uw accountmanager voor de beschikbaarheid en laat uzelf overtuigen!